22 Ekim 2010 Cuma

Kubbe Altı Okul

    "Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde öğretmen açığı nedeniyle Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri için 29 imam görevlendirildi."  http://www.hurriyet.com.tr/gundem/16099397.asp?gid=373

Türban tartışmaları devam ederken, kendimizi aslında şuana kadar hiç üstünde düşünmediğimiz bir konuda buluyoruz: İlköğretimde, din kültürü ve ahlak dersleri.
Fakat yapılan bir yanlış ta gözlerden kaçmıyor. O da hiç kuşkusuz dersin adında geçen "din" kavramı. Ne yazık ki, hala din ile müslümanlığı, islamiyeti karıştırıyoruz birbirine. Ama merak etmeyin sadece biz karıştırmıyoruz. Diyarbakır   İlçe Milli Eğitim Müdürü Behçet Tekdemir'de bizden biri. O da karıştırıyor. Bununla da yetinmeyip binlerce atanamayan öğretmenin olduğu bir memlekette öğretmen açığına bağlıyor olayı.
Öğrencilere Allah'ı, museviliği, hristiyanlığı, müslümanlığı, ahlak kurallarını anlatması için de imamları ilköğretim okullarına sokuyor.
Ne farkı var kuran kurslarından diye sakın düşünmeyin. Çok farkı var. Cüppeli öğretmenlerimiz çocuklarımıza dini tarafsız bir şekilde anlatacak ve ülkemizdeki yobazlaşma problemi bitecek. Her şey bu kadar basitti. Tarihten ders almamız gerekiyormuş. Osmanlı'da da eğitim sisteminde imamlar, hocalar, cüppeliler büyük rol oynamadılar mı?

Lafı uzatmıyoruz ve Diyarbakır   İlçe Milli Eğitim Müdürü Behçet Tekdemir'i, yobazlaşmayı engellemek için attığı bu adımda destekliyoruz.